132
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 0.5 κιλ
- μαργαρίνη 1 φλ
- ταχίνι 400 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- αμύγδαλα 2 φλ
- φιστίκι 2 φλ
- φουντούκι 2 φλ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 1.5 φλ
- χυμός μανταρινιού 1.5 φλ
- ζάχαρη 3 φλ
- μέλι 1 φλ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 3 τμχ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά, τύπου Βηρυττού 1 φλ. τσ. λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη), για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 400 γρ. ταχίνι 1 φλ. τσ. ζάχαρη 2 φλ. τσ. ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα καβουρντισμένα, φυστίκια, φουντούκια, κτλ.) 1 κ. γλ. σκόνη κανέλας 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 1/2 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού (ή μανταρινιού) ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3 φλ. τσ. ζάχαρη 3 φλ. τσ. νερό 1 φλ. τσ. μέλι 1 φλούδα λεμονιού 1 ξύλο κανέλας 3 γαρύφαλλα
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr