233
Υλικά
- ζωμός ψαριού 6 κούπα/ες
- ζωμός κοτόπουλο 6 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 2 κσ
- καρυδέλαιο 2 κσ
- λάϊμ 2 τμχ
- λεμονόχορτο 2 τμχ
- τζίντζερ 1 κγ
- μανιτάρια 1 κούπα/ες
- λάϊμ 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- σάλτσα σόγιας 2 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- ντοματάκια 3 κουτί
- γαρίδες 12 τμχ
- γάλα καρύδας 0.5 κούπα/ες
- κόλιανδρο 0.33 κούπα/ες
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
Μια κλασική σούπα από την Ταϊλάνδη, εξωτική και νοστιμότατη, η οποία συνηθίζεται πολύ και στη Μαλαισία και στην Ινδονησία !Ετοιμάζεται πανεύκολα, είναι πολύ αρωματική και αποτελεί ένα εξαιρετικό χειμωνιάτικο πιάτο. Τα υλικά της τα βρίσκουμε εύκολα στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, όπως το lemon grass/λεμονόχορτο και την Thai chili sauce. Η κλασική συνταγή απαιτεί και κάποια επί πλέον υλικά, όπως φυλλαράκια lime-αλλά αυτά μπορούν να αντικατασταθούν από φλοίδα lime -και fish sauce που έχει πολύ έντονη μυρωδιά ψαριού, αρκετά ασυνήθιστη σε μας! Σ’ εμένα πάντως δεν αρέσει!...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com