87
Υλικά
- αυγά 6 τμχ
- ούζο 1.5 κσ
- ρούμι 2 κσ
- ζάχαρη 9 κσ
- μασκαρπόνε 500 γρ
- σαβουαγιάρ 2 πκτ
- καφές φίλτρου 1.5 κούπα/ες
- εσπρέσσο 1.5 κούπα/ες
- κακάο 1.5 κσ
- σοκολάτα υγείας 20 γρ
To τιραμισού που είναι ιταλικό παραδοσιακό γλυκό που στα ελληνικά σημαίνει “ανέβασέ με” λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφέ βασίζεται σε λίγα υλικά, κυρίως αυγά, τυρί μασκαρπόνε και σαβουαγιάρ και δίνει αφράτο και κρεμώδες γλύκισμα με άρωμα και γεύση καφέ. H κρέμα που βασίζεται κατά βάση στα χτυπημένα αυγά βγαίνει αέρινη και διόλου βαριά που σημαίνει πως το τιραμισού δεν γίνεται δύσπεπτο μετά από πλήρες γεύμα. Η ακόλουθη εκτέλεση περιέχει μάλλον αναπάντεχα το δικό μας ούζο (ή το ιταλικό λικέρ με γλυκάνισο, την Sambuca) το οποίο καλύπτει την οσμή των χτυπημένων κρόκων προσδίδοντας επιπλέον ελαφρύ άρωμα. Το τιραμισού γίνεται καλύτερο την επόμενη μέρα που έχουν δέσει οι γεύσεις.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr