39
Υλικά
- αλεύρι 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 25 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- ζαχαρούχο γάλα 1.5 κουτί
- μπανάνες 5 τμχ
- κρέμα γάλακτος 425 ml
- στιγμιαίος καφές 1 κγ
- ζάχαρη 1.5 κγ
- καφές 1 πρέζα/ες
Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το Banoffee (που κανονικά φαίνεται ότι ονομάζεται Banoffi) pie είχα ξετρελαθεί! Πάνε χρόνια βέβαια, αλλά θυμάμαι ότι η αντίδραση μου ήταν «αυτό το γλυκό πρέπει να μάθω να το φτιάχνω, το συντομότερο»! Και πράγματι το έψαξα στο διαδίκτυο κι έμαθα ότι τούτο το εγγλέζικο γλυκό έχει πολύ σύγχρονη ιστορία, ενώ ο εμπνευστής του (Ian Dowding) διορθώνει τις διάφορες εκδοχές του και μας συστήνει την αυθεντική συνταγή η οποία έχει (μία και μόνο αποδεκτή παραλλαγή, το Apploffi) ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr