294
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 γρ
- γάλα φρέσκο 600 ml
- κεφαλοτύρι 70 γρ
- κασέρι 80 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- κιμάς χοιρινός 0.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- χοντρά μακαρόνια 1 πκτ
- γάλα φρέσκο 120 ml
- μυζήθρα 150 γρ
- κασέρι 150 γρ
- βούτυρο αγελάδος 50 γρ
Το πρώτο κομμάτι το φάγαμε όλοι καυτό, με τα τυριά του και το βούτυρο ακόμα λιωμένα. Το δεύτερο κομμάτι το απολαύσαμε όλοι περισσότερο, καθώς είχε σταθεροποιηθεί και κρυώσει, είχε σηκωθεί από το ταψί αρτιμελές και οι γεύσεις ήταν πιο κατανοητές τώρα. Ο χοιρινός κιμάς καλά καβουρντισμένος με κρεμμυδάκι, αρωματισμένος με κανέλα και χωρίς περιττές σάλτσες, η μπεσαμέλ (χωρίς μοσχοκάρυδο)σε μια λεπτή στρώση άφηνε την τυρένια της γλύκα στα ζουμερά μακαρόνια που είχαν ανακατευτεί με γάλα και τυριά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com