80
Υλικά
- πατάτες 300 γρ
- αλεύρι 500 γρ
- αλεύρι κίτρινο 250 γρ
- αλάτι 2 κγ
- ζάχαρη 2 κγ
- μαγιά 2 φακ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- πατάτες 300 ml
Ένα ψωμί καταπληκτικό... αφράτο, ελαφρώς ...παραδοσιακό, φτιαγμένο με 'κείνο το κατακίτρινο σκληρό αλεύρι που το βλέπεις στα χέρια σου και μοιάζει με ψήγματα χρυσού. Το αλεύρι που, παραδοσιακά, ζύμωναν οι γιαγιάδες μας. Είναι η παραδοσιακή εκδοχή ενός ψωμιού που το είδα στη Ν. Lawson αλλά και ΕΔΩ και ενθουσιάστηκα! Τόσο αφράτο, τόσο ωραία φουσκωμένο!!!! Το είδα μια μέρα, το είδα δύο μέρες, το είδα τρεις και την τέταρτη ...δεν άντεξα άλλο και το έφτιαξα βάζοντας όμως τη δική μου σφραγίδα "φτιαξιάς"! ...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com