337
Υλικά
- ζάχαρη 350 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- κακάο 80 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- γάλα 1 φλ
- ξύδι 1 κσ
- σπορέλαιο 120 ml
- ελαιόλαδο 120 ml
- αυγά 2 τμχ
Έτσι έφτιαξα το συγκεκριμένο κέικ με κακάο, μεχρησιμοποιώντας 2 μονάχα αβγά και φυσικά με λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι βελούδινο, λίγο υγρό και πολύ σοκολατένιο, σχεδόν σαν μπράουνι. Γίνεται σε φόρμα με τρύπα, αλλά και σε μακρόστενη, ενώ μπαίνει επιτυχώς και στην κατάψυξη. Τρώγεται σκέτο, αλλά και με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας, και είμαι σίγουρη πως θα το αγαπήσετε τόσο πολύ ώστε θα το φτιάχνετε συνέχεια!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu