174
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- κρόκοι 10 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- ρύζι 36 γρ
- κορν φλάουρ 36 γρ
- πάστα λεμονιού 2 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- κουκουνάρι 80 γρ
Η torta della nonna (τόρτα ντε λα νόνα), σε ελεύθερη μετάφραση "το γλυκό της γιαγιάς", είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα παραδοσιακά ιταλικά γλυκά. Αν και φαινομενικά απλό γλυκό, άρεσε ιδιαίτερα, καθώς και το ελαφρά λεμονάτο άρωμα της κρέμας της. Για να την φτιάξω χρησιμοποίησα την κλασσική συνταγή για την τριφτή ζύμη για τάρτες (pasta frolla στα ιταλικά) και την συνταγή του Montersino για την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο περίπου, με λιγότερους κρόκους αναλογικά και χωρίς την κρέμα γάλακτος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com