58
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- αλεύρι 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- αμαρέτο 1 κσ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- λεμόνι 1 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- κουβερτούρα λευκή 125 γρ
- ζάχαρη 6 κσ
- κορν φλάουρ 7 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
- βούτυρο 3 κσ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- αμαρέτο 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- φιλέ αμυγδάλου 150 γρ
Υλικά για το παντεσπάνι: 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο 1 κ.σ. μπέικιν 1 βανίλια 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο Για το σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη 1,5 κούπα νερό φλούδα από ένα λεμόνι για άρωμα 1 βανίλια Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα φρέσκο 125γρ λευκή κουβερτούρα 6 κ.σ.ζάχαρη 7 κ.σ. κορν φλάουρ 1 κρόκο 3 κ.σ. βούτυρο 200γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο Για την επικάλυψη 300γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ 150γρ ψημένα αμύγδαλα φιλέ
Διάβασε τη συνταγή στο tomyalostofagito.gr