49
Υλικά
- ασπράδι 180 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- βανίλια 60 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- κουβερτούρα 300 ml
- μέλι 2 κσ
- φουντουκόπαστα 100 γρ
- κερασάκια γλασέ -
- φουντούκι -
- σιρόπι σοκολάτας -
Μια απλη τουρτιτσα λοιπον, με βαση απο μαρεγγα και γεμιση γκανας τζιαντουια, δηλαδη σοκολατα με φουντουκοπαστα.Υλικα για την μαρεγγα : 180gr ασπραδια αυγων (απο 4 μεγαλα αυγα), 300gr ζαχαρη κρυσταλλικη, 60gr ζαχαρη αρωματισμενη με βανιλλια, 1 κουταλακι του τσαγιου μαστιχα Χιου σε σκονη. για την γκανας : 300ml κρεμα γαλακτος 35%, 300ml κουβερτουρα 60% κακαο, 2 κουταλιες της σουπας μελι απο ανθη πορτοκαλιας, 100gr φουντουκοπαστα. για την διακοσμηση : κερασακια γλασε, φουντουκια κροκαν, σιροπι σοκολατας. ......
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com