75
Υλικά
- κρούστα 8 φύλλα
- βούτυρο 120 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- σιμιγδάλι ψιλό 2 κσ
- άνθος αραβοσίτου βανίλια 1 φακ
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
Ένα νόστιμο, απλό, οικονομικό και πολύ εύκολο επιδόρπιο με βάση το γάλα.Ένα μείγμα πλούσιας κρέμας άνθους αραβοσίτου & σιμιγδαλιού, με γάλα, αυγά και φρέσκο βούτυρο πλημμυρίζει τα φύλλα. Σ΄ αυτή τη γαλατόπιτα τα φύλλα κρούστας ξεροψήνονται αρχικά μόνα τους, πασπαλισμένα με ζάχαρη για να αποκτήσουν τραγανή υφή και να κλείσουν ανάμεσα τους την κρέμα και την κανελοζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα κρέμας και ξαναψήνουμε τη γαλατόπιτα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es