39
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 420 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 130 γρ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 40 γρ
- ελαιόλαδο 40 γρ
- αραβοσιτέλαιο 40 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- βανίλια 1 φακ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- φράουλες 100 γρ
- σταγόνες κουβερτούρας 100 γρ
Η συνταγή της βάσης (δηλαδή χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα) είναι από έναν παλιό "Γαστρονόμο" και μπαμπάς της είναι ο Στ. Παρλιάρος. Τα μπισκότα αυτά είναι μιαν αγαπημένη συνήθεια στο σπίτι μας γιατί τα έχω φτιάξει πάνω από δέκα φορές μιας και τα μικρά τα απολαμβάνουν (καλά μη φανταστείτε ότι τα καταναλώνουν σε απεριόριστο βαθμό... όταν οι μικρές μας φάνε 2-3 μπισκότα σε μια μέρα ...ρίχνουμε ...πυροτεχνήματα!!!) χαχαχα αυτό θα πει ...εγκράτεια ...μακάρι να την είχε και η θεία τους!!!! Τα έχω φτιάξει με κανέλα, με τζίντζερ, με πορτοκάλι, με βανίλια ...με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος!!! Είναι πάντα εξίσου νόστιμα, τραγανά και καταπληκτικά....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com