202
Ένα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα πιάτα της Φλωρεντίας προέρχεται από την πάμπτωχη κουζίνα της. Η τρίπα φιορεντίνα (trippa alla fiorentina), δηλαδή ο πατσάς μαγειρεμένος με τον τρόπο της Φλωρεντίας, όπερ κοκκινιστός, χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και είναι εξίσου διάσημος με την περίφημη μπιστέκα της (Chianina). Αν είστε φαν του είδους, αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο που μεταμορφώνει το έσχατο των εντοσθίων σε πρωτευουσιάνο πρέσβη της τοπικής γεύσης.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com