Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γρ
- μαγιά ξερή 10 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 7 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- βούτυρο αγελάδος 125 γρ
- τσένταρ 130 γρ
- πουρές πατάτας 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- αυγά τμχ
- τσένταρ 130 γρ
- σουσάμι -
Τριπλά μπριοσάκια με πατάτα και τσένταρ, πολύ αφράτα, μυρωδάτα, για όλες τις ώρες. Για πρωινό, για δεκατιανό, για μπουφέ, για πάρτι, για ένα μεζεδάκι.Παντού μπορούν να προσφερθούν. Σκέτα, σαν συνοδευτικά ή αντί για ψωμάκι σε ένα τραπέζι.Γεμισμένα με την γέμιση της προτίμησής μας, θα συνοδεύσουν το καφεδάκι μας, αν μας αρέσουν οι αλμυρές γεύσεις. Προσωπικά, μου αρέσει η αντίθεση αλμυρού-γλυκού.Σερβίρονται μαζί με άλλους μεζέδες και ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί.Σε ένα πλούσιο πρωινό μαζί με το γάλα των παιδιών, αλειμμένα με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και την αγαπημένη τους μαρμελάδα...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com