128
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 800 γρ
- μαγιά ξερή 3 φακ
- ζάχαρη 12 κσ
- αλάτι 12 κγ
- καρυδέλαιο 120 γρ
- αυγά 4 τμχ
- γάλα 200 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
Ομολογώ πως δεν περίμενα να βγουν τόσο ωραία τα τσουρέκια χωρίς βούτυρο. Τα έβλεπα να φουσκώνουν και να γίνονται στρουμπουλούλια κι έλεγα "κάποιο λάκκο έχει η φάβα, μη χαίρεσαι!". Κι όμως, βγήκαν φοβερά! Πιθανολογώ πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στο αλεύρι που ήταν ειδικό για τσουρέκι.
Διάβασε τη συνταγή στο lookcooliageumata.blogspot.com