58
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12 πίτες)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
4 + 3 κ. σούπας ελαιόλαδο (οι 3 κουταλιές είναι για να λαδώνουμε τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε)
αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη
λίγος νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά (ή κασέρι)
180 γρ. μπέικον σε μακρόστενες φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
καπνιστή πάπρικα
ρίγανη
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12 πίτες)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
4 + 3 κ. σούπας ελαιόλαδο (οι 3 κουταλιές είναι για να λαδώνουμε τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε)
αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη
λίγος νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά (ή κασέρι)
180 γρ. μπέικον σε μακρόστενες φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
καπνιστή πάπρικα
ρίγανη
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr