74
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 80 γρ
- αυγά 3 τμχ
- φέτα 350 γρ
- γκούντα 200 γρ
- φύλλο κρούστας 10 φύλλα
Τυρόπιτα με Κρέμα
Στην Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα βρίσκει κανείς πολλά και διαφορετικά είδη πίτας, τα οποία ποικίλουν ανά περιοχή κι έτσι, κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει ως σημείο αναφοράς τη δική της παραδοσιακή πίτα. Μερικές φορές αποτελούν το βασικό ορεκτικό ή ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας! Με πολλές παραλλαγές, διαφορετικά υλικά, διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος και πολλά διαφορετικά ονόματα, οι πίτες αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό έδεσμα σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αλμυρές ή γλυκές, με ή χωρίς φύλλο, στρογγυλές, τριγωνικές, απλές ή σύνθετες, οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική Γαστρονομία.
Στην Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα βρίσκει κανείς πολλά και διαφορετικά είδη πίτας, τα οποία ποικίλουν ανά περιοχή κι έτσι, κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει ως σημείο αναφοράς τη δική της παραδοσιακή πίτα. Μερικές φορές αποτελούν το βασικό ορεκτικό ή ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας! Με πολλές παραλλαγές, διαφορετικά υλικά, διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος και πολλά διαφορετικά ονόματα, οι πίτες αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό έδεσμα σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αλμυρές ή γλυκές, με ή χωρίς φύλλο, στρογγυλές, τριγωνικές, απλές ή σύνθετες, οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική Γαστρονομία.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es