68
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- μαγιά 10 γρ
- ελαιόλαδο 150 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- γάλα φρέσκο 100 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ξύδι 1 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
- φρέσκο κρεμμυδάκι 7 τμχ
- κουκουνάρι 3 κσ
- σταφίδες μαύρες 4 κσ
- φέτα 500 γρ
- κασέρι 400 γρ
- τυρί 400 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πιπέρι -
- κρόκοι 2 τμχ
- μαυροκούκι -
- παπαρουνόσπορος -
Στις κάθε είδους πίτες, λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν αδυναμία πιστεύω. Στο τραπέζι μας υπάρχει μια πίτα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Δεν ξέρω αν σας το έχω ξαναπεί, αλλά η δικιά μου προτίμηση είναι οι τυρόπιτες. Θεωρώ ότι καμιά άλλη πίτα δεν προσφέρει τόσες παραλλαγές, όσο η τυρόπιτα. Υλικά για την ζύμη 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 γρ. μαγιά σκόνη 150 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο 100 γρ. φρέσκο γάλα και 50 γρ. νερό μισό κουταλάκι αλάτι μισό κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλιά ξύδι Για την γέμιση 50 ml ελαιόλαδο 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθος, δυόσμος, μάραθος, όποια προτιμάτε) 3 κουταλιές κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο 4 κουταλιές μαύρες σταφίδες 500 γρ. φέτα 400 γρ. κασέρι ή άλλο κίτρινο γλυκό τυρί 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα λίγο πιπέρι Για την επιφάνεια 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2 κρόκοι αυγών μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορος ...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com