144
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο αγελάδος -
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
- ζάχαρη -
- μαγιά 8 γρ
- μπέκιν πάουντερ 8 γρ
- αλάτι 1 τσιμπ
- βανιλίνη 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 50 ml
- mascarpone 300 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 40 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας -
- μαρμελάδα 300 γρ
- ζάχαρη άχνη -
Το Victoria sandwich sponge cake, είναι ενα πολύ νόστιμο παντεσπάνι (ή πιο σωστά pasta genovese), με γέμιση απο πλούσια κρέμα και μαρμελάδα, που μας έρχεται απο την Αγγλία. Το όνομα του το πήρε απο την βασίλισσα Victoria (1837-1901), η οποία το αγαπούσε πολύ και ήταν η απαραίτητη συνοδεία στο απογευματινό της τσάϊ. Η συνήθεια του απογευματινού τσαγιού, του λεγόμενου "four o' clock tea" (στις 4 ακριβώς!), ξεκίνησε μάλιστα γύρω στα 1880 απο μια ακόλουθο της βασίλισσας, την Anna, Δούκισσα του Bedford, ως ενα ελαφρύ κολατσό με τσάϊ και λίγο ψωμί. Σύντομα προστέθηκαν και διάφορα γλυκά κεκάκια...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com