85
Υλικά
- μαργαρίνη με βούτυρο 225 γρ
- χαρουπάλευρο 60 γρ
- τζίντζερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- γάλα 80 ml
- ζάχαρη 300 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κσ
- αυγά 2 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- τυρί κρέμα 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 45 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
Το τελευταίο χρόνο ανακάλυψα το χαρούπι. Άργησα πολύ, αλλά τα κατάφερα τελικά και πλέον προσπαθώ να το ενσωματώσω σε διάφορες παρασκευές μου. Η αρχή έγινε, πάλι στα πλαίσια του πειραματισμού, με το κέικ χαρουπιού, και έκτοτε φτιάχνω πολύ συχνά παραλλαγές εκείνης της συνταγής.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cookika.com