221
Υλικά
- κιμάς χοιρινός 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- κάρυ 1 κσ
- φρυγανιά 2 κσ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κολοκύθια 2 τμχ
- τζίντζερ 1 τμχ
- ντομάτα 200 γρ
- ξύδι ρυζιού 100 ml
- σάλτσα σόγιας 4 κσ
- γλυκιά σάλτσα 4 κσ
- σόγια 4 κσ
- ανανάς 4 φέτ
Ποιος είναι για κινέζικο σήμερα; Όχι, δεν εννοώ delivery. Ποιος ο λόγος για το delivery, όταν μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας υπέροχες και εύκολες κινέζικες συνταγές; Και για να μην το κάνω πιο περίπλοκο απ' ό,τι χρειάζεται διάλεξα να φτιάξω μια παραλλαγή στο γλυκόξινο χοιρινό που όλοι οι λάτρεις της κινέζικης κουζίνας απολαμβάνουμε στα κινέζικα εστιατόρια. Αντί για τηγανιτό χοιρινό σε κουρκούτι, έφτιαξα κεφτεδάκια με κάρι! Και η σάλτσα, που κατά κανόνα φτιάχνεται και μας σερβίρεται απλώς ανακατεύοντας και βράζοντας για λίγο, κέτσαπ, ξίδι και ανανά κονσέρβα (μαζί με λαχανικά, προφανώς), σ
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com