Υλικά
- χοιρινό 1500 γρ
- κρεμμύδια 6 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 ποτ
- δεντρολίβανο 3 κλων
- ελαιόλαδο 250 ml
- ξερά δαμάσκηνα 200 γρ
Το φαγητό αυτό είναι μάλλον από τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό που έχω φάει. Γλυκό σαν μέλι, με γεύσεις που παντρεύονται μεταξύ τους σε απόλυτο βαθμό. Το κρέας που είναι πραγματικά απαραίτητο να είναι «χοιρινό λαιμός» είναι μαλακό και λιώνει στο στόμα, γιατί το φαγητό αυτό, το θέλει το λιπάκι του, το λαδάκι του και την υπερβολή του. Τα δαμάσκηνα, γλυκιές εκρήξεις στο στόμα, αραιά και που όταν τα πετυχαίνεις, με αποκορύφωμα το δενδρολίβανο που ταιριάζει λες και φύτρωσε στη γη, μόνο και μόνο για να μπει σε αυτό το φαγητό!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com