89
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 500 γρ
- πατάτες 500 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- σάλτσα σόγιας 6 κσ
- ξύδι ρυζιού 6 κσ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- πιπέρι 1 κγ
- σάλτσα στρειδιών 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο -
Ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να φτιάξουμε και το εθνικό φαγητό των Φιλιππίνων. Βαρύγδουπη δήλωση για ένα κατά τα άλλα ευκολότατο και πεντανόστιμο πιάτο! Απαιτεί ελάχιστα υλικά τα οποία είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλους και είναι έτοιμο σε 30' εφόσον έχετε κόψει τα υλικά σας. "Adobo" στα φιλιππινέζικα σημαίνει μαριναρισμένο και όταν χρησιμοποιείται ως όρος περιγράφει μια συγκεκριμένη διαδικασία μαγειρέματος του φαγητού που περιλαμβάνει οπωσδήποτε σάλτσα σόγιας, ξίδι και σκόρδο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειρες παραλλαγές με κρέας, λαχανικά και θαλασσινά, διάφορα μπαχαρικά, γάλα καρύδας, ανανά κλπ.. Εμείς σήμερα επιλέξαμε μια βασική συνταγή...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com