243
Υλικά
- χοιρινό 1500 γρ
- ξερά δαμάσκηνα 250 γρ
- ξερά βερίκοκα 250 γρ
- αμύγδαλα 1 χούφτ
- κάσιους 1 χούφτ
- κάστανα 15 τμχ
- cranberries -
- κόκκινο κρασί 400 ml
- θυμάρι 2 κγ
- πατάτες 2 κιλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το φαγάκι αυτό ειλικρινά δεν έχω λόγια να σας το περιγράψω. Είναι για μένα το απόλυτο χριστουγεννιάτικο must στο γιορτινό τραπέζι μας!! Το μυστικό του πιάτου αυτού, είναι να μαριναριστεί όσο περισσότερο γίνεται (το λιγότερο ένα βράδυ) σε κόκκινο ημίγλυκο κρασί, όχι σε ξηρό κόκκινο κρασί. Πολλές φορές το μαρινάρω σε σαγκρία, που πλέον πουλάνε συσκευασμένη πολλά σούπερ μάρκετς, και μάλιστα σε πολύ οικονομική τιμή. Το χοιρινό ψήνεται μαζί με δαμάσκηνα, βερίκοκα, κάστανα και ξηρούς καρπούς και το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό κρέας με μια υπέροχα μελωμένη σαλτσούλα. Οι πατατούλες που το συνοδεύουν αποκτούν μια απίστευτη γεύση! Δοκιμάστε το...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com