57
Υλικά
- χωριάτικα λουκάνικα 2 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κφτ κγ
- κάρυ 0.25 κφτ κγ
- πιπέρι 0.2 κφτ κγ
- αλάτι 0.25 κφτ κγ
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
- ροζέ κρασί 1 ποτ κρασ
- Worcestershire sauce 2 κγ
- κριθαράκι 1 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 2 φλ
- βούτυρο γάλακτος 1 κγ
Ένα φαγητό εύκολο και μεστό σε γεύση, σας έχω σήμερα. Άλλωστε είναι και της μόδας στην μαγειρική, η έκφραση "κριθαρότο"... αν κι' εμένα η η γιαγιά μου και η μάνα μου το έφτιαχναν το κριθαράκι στην κατσαρόλα, ειδικά το καλοκαίρι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και άλλα λαχανικά που περίσσευαν από άλλη μαγεριά, οπότε το έχω καταγράψει στις γευστικές μου αναμνήσεις, ως αγαπημένο πιάτο. Εδώ απλώς θα σας δώσω μια εκδοχή, που ήρθε να αξιοποιήσει τα χωριάτικα λουκάνικα που ήταν σε αναμονή καιρό τώρα.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com