98
Υλικά
- χταπόδι 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- κόκκινο κρασί 1 φλ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- θυμάρι 1 πρέζα/ες
- ξύδι 0.5 φλ
- μακαρόνια 500 γρ
Υλικά
• 1 χταπόδι μεγάλο (1200 γραμ. ή 8 – 10 μικρά) φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 – 3 κόκκους μπαχάρι
• 1 πρέζα θυμάρι
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
• 500 γραμ. μακαρόνια Ν°6
• 3½ φλυτζ. τσαγιού νερό
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com