134
Τα χτένια είναι από τις πιο ηδονικές θαλασσινές απολαύσεις και δυστυχώς σπάνια τα βρίσκει κανείς σε μενού ελληνικού εστιατορίου και ακόμη πιο σπάνια μαγειρεύονται σε οικιακές κουζίνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χτένια απαιτούν ιδιαίτερο σεβασμό και τεχνική στο μαγείρεμα και η συνταγή πιο κάτω είναι μια αφορμή για να την γνωρίσουμε.
Τα χτένια ταιριάζουν απόλυτα με βούτυρο, σκόρδο και κάποιο όξινο στοιχείο, που συνήθως είναι λεμόνι ή λευκό κρασί και το ιδανικό τους μαγείρεμα στοχεύει σε μια νόστιμη χρυσαφιά κρούστα στα άκρα τους με το κέντρο τους να ξεπερνά οριακά το ημιδιάφανο.
Τα χτένια ταιριάζουν απόλυτα με βούτυρο, σκόρδο και κάποιο όξινο στοιχείο, που συνήθως είναι λεμόνι ή λευκό κρασί και το ιδανικό τους μαγείρεμα στοχεύει σε μια νόστιμη χρυσαφιά κρούστα στα άκρα τους με το κέντρο τους να ξεπερνά οριακά το ημιδιάφανο.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr