121
Υλικά
- κοτόπουλο 1 κιλ
- σάλτσα σόγιας 120 ml
- mirin 120 ml
- ζάχαρη 4 κσ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
Το yakitori, που κατά λέξη μεταφρασμένο σημαίνει "ψητό κοτόπουλο" είναι ένας πεντανόστιμος μεζές που σερβίρεται ακόμα και σε κινέζικα εστιατόρια. Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου περασμένο σε σουβλάκια και ψημένο στη σχάρα, αφού πρώτα μαριναριστεί σε ένα μείγμα από σάλτσα σόγιας, mirin και ζάχαρη. Εφόσον έχετε αυτά τα υλικά μπορείτε να περάσετε κατευθείαν στο ψητό (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com