86
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.25 κούπα/ες
- μαγιά ξερή 1 φακ
- γάλα 0.67 κούπα/ες
- κρόκοι 2 τμχ
- βανιλίνη 1 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.25 κούπα/ες
- άνθος αραβοσίτου 1 κσ
- γάλα 1 κούπα/ες
- κρόκοι 1 τμχ
- βούτυρο 0.5 κσ
- βανιλίνη 0.5 τμχ
ΥΛΙΚΑ (για 18 μικρά) 2 κούπες αλεύρι γοχ 1/4 της κούπας ζάχαρη 1 φακελάκι ξερή μαγιά ελάχιστο αλάτι 2/3 της κούπας χλιαρό γάλα 2 κρόκους αυγών 1 κάψουλα βανιλίνης 3 κτΣ παρθένο ελαιόλαδο λίγο επιπλέον αλεύρι 1 κτΣ λειωμένο βούτυρο 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη κρυσταλική ή διακοσμιτική για την Crème Pâtissière 1/4 της κούπας ζάχαρη 1 κτΣ άνθος αραβοσίτου 1 κούπα γάλα 1 κρόκο αυγού 1/2 κτΣ βούτυρο 1/2 κάψουλα βανιλίνης ή ξύσμα λεμόνι
Διάβασε τη συνταγή στο oinomagirion.blogspot.com