221
Υλικά
- προζύμι 250 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γρ
- κόκκινο κρασί 0.5 κούπα/ες
- σταφίδες μαύρες 1 κούπα/ες
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- εκχύλισμα λεμονιού 1 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- εκχύλισμα πορτοκαλιού 1 κγ
- περγαμόντο 1 κγ
- αλάτι 0.125 κγ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- γλυκάνισο 3 κγ
- καρύδια 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- λάδι 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κσ
- μέλι 1 κσ
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 3 σταγ
Στο βιβλίο μου, Ψωμιά και ζύμες, υπάρχουν 2 συνταγές για Ζακυνθινή κουλούρα και οι δύο με μαγιά. Η διαφορά είναι στα κιλά και στη φόρμα με τρύπα ή χωρίς (άρα κουλούρα ή Χριστόψωμο). Τότε, δεν είχα δοκιμάσει ακόμα να κάνω κουλούρα με προζύμι. Τη συνταγή την έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό με επιτυχία και σας την παρουσιάζω στο τελευταίο ποστ πριν τα Χριστούγεννα.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com