103
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 50 γρ
- γάλα 100 γρ
- ζάχαρη 20 γρ
- μαγιά μπύρας 20 γρ
- αλεύρι κίτρινο 250 γρ
- αλεύρι σκληρό 250 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- ελαιόλαδο 80 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κόκκινο κρασί 100 γρ
- σταφίδες 80 γρ
- κουκουνάρι 20 γρ
- καρύδια 80 γρ
- αμύγδαλα 80 γρ
- κουκουνάρι 25 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 2 κσ
- μέλι 2 κσ
Η piada dei morti (πιάντα ντέϊ μόρτι) πού θα δούμε σήμερα, είναι το χαρακτηριστικό γλυκό της παράδοσης των Ognissanti στο γεωγραφικό διαμέρισμα Emilia Romagna, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ρίμινι. Αν και η πιάντα ή πιαντίνα, είναι ένα επίπεδο ψωμάκι, κάτι σαν την δικιά μας πίτα, η πιάντα ντέϊ μόρτι είναι αντιθέτως ένα αφράτο γλυκό ψωμί, που μοιάζει πιό πολύ με μπριός, και περιέχει διάφορους ξηρούς καρπούς και σταφίδες.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com