Brioche: Η γαλλική φινετσάτη εκδοχή ενός πολύ “τρυφερού” και ελαφρά γλυκού ψωμιού!
Το Brioche είναι ένα -ελαφρά- γλυκό και βελούδινο, σε υφή, είδος ψωμιού. Είναι ένα χαρακτηριστικό αρτοποίημσ της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Είναι …
Το Brioche είναι ένα -ελαφρά- γλυκό και βελούδινο, σε υφή, είδος ψωμιού. Είναι ένα χαρακτηριστικό αρτοποίημσ της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Είναι …
Τα μαντλέν είναι ίσως τα πιο απολαυστικά μικρά γλυκά που θυμίζουν κέικ και προέρχονται απο τη Γαλλία.
Πρόκειται για Γαλλικό κρουασάν σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου. Έχω δώσει συνταγή για πραλίνα αμυγδάλου άλλα είναι με καραμελωμένο αμύγδαλο, αυτή …
Πέρσι τον Αύγουστο ήμασταν παρέα 5 ατόμων στο Παρίσι. Ενώ φάγαμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας μαγευτήκαμε από τις …
Όσο για τα κρουασανάκια , ναι είναι μπελαλίδικα, αλλά όταν δοκιμάζεις, το βούτυρο σε ταξιδεύει σε γαλλικό μπιστρό!! Καμία σχέση …
Η συνταγή είναι βασισμένη στο βιβλίο του Pierre Herme La Patisserie την οποία όμως και αποφάσισα να μην ακολουθήσω κατά …