Λυχναράκια ή καλτσούνια
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
Έδεσμα παραδοσιακό που το συναντάμε σε όλη την Κρήτη, με πολλές και διαφορετικές γεμίσεις. Τις Απόκριες, μετά την Κρεατινή εβδομάδα, …
… Υλικά: Για την ζύμη 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 κ.σ αλάτι 1 σφηνάκι ρακί …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 800ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1ΑΥΓΟ 3ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ … 1/2ΦΛΙΤΖ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ 1ΣΦΗΝΑΚΙ …
ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό 2 1/2 – 3 ποτήρια χλιαρό νερό 1/2 φλιτζάνι τσικουδιά 6 …
ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΥΛΙΚΑ Υλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι …
Χανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι …