ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ GENOVESE ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Τορτελίνια με σάλτσα πέστο από Dim Κατηγορία: Ζυμαρικά Προετοιμασία: 5-10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Όταν μια εύκολη γέμιση σπανάκι με ανθότυρο και κουκουνάρια αποκτά πολυχρηστικότητα, έχουμε το δεύτερο επεισόδιο στη σειρά «Σύγχρονη Σπιτική Μαγειρική …
Το βαθυπράσινο φουντωτό λαχανικό ασπάζεται τους υδατάνθρακες, λιώνει μαζί τους και δημιουργεί τον πιο νόστιμο συνδυασμό ωραίας, ελαφριάς γεύσης και …
Έτσι, όταν βλέπω πως αρχίζουν και μαζεύονται αρκετά, τα συνδυάζω. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζει καλύτερα στα κοντά ζυμαρικά. Το βασικό …
Μια πρωτότυπη μακαρονάδα με πέστο καρότου μας προτείνει αυτή η συνταγή. Η μυρωδιά της είναι απίστευτη, η γεύση της υπέροχη …
Ένα πιάτο ζυμαρικών άκρως μεσογειακό και λαχταριστό, ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση του όσο και για τα μοναδικά του αρώματα!
Η κλασσική ιταλική σάλτσα πέστο χρησιμοποιώντας μπρόκολο και σπανάκι για να τη φτιάξουμε, αντί για βασιλικό!
υλικά 80γρ παρμεζάνα τριμμένη 70γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο 10γρ φύλλα δυόσμου 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 5 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 500γρ …
Υλικά για 6-8 άτομα: 1 κουτί (500 γρ.) λαζάνια με σπανάκι 500 γραμ. σπανάκι 25 γραμ. κουκουνάρι 20 γραμ. μανιτάρια …
Υλικά 1,5 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα πέστο (χρησιμοποιώ έτοιμη σάλτσα Pesto) 250 …
Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι (μία χούφτα) …
Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. μακαρόνι κοφτό ψιλό (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι (μία χούφτα) …
Ο Ποπάυ είναι γνωστός για την αγάπη του για το σπανάκι. Σημερα λοιπόν, μας δίνει αφορμή για να εμπνευστούμε μια …
Ας μη λησμονούμε ότι πολλοί πιστεύουν πως τα σπαγγέτι γεννήθηκαν στη Κίνα και μάλιστα ήταν ο μεγάλος εξερευνητής Μάρκο Πόλο …
Είπα με να κάνουμε κάτι εύκολο σήμερα (δεν μας βγήκε και τόσο εύκολο) και είχαμε και πολλές μελιτζάνες στο ψυγείο, …
Υλικά 3/4 φλιτζ. καρύδια ξεφλουδισμένα και κομματιασμένα 1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα (3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά) 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη …
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, …
Το φασκόμηλο έχει μία σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες που ξεκινάν από την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειών …