Παραδοσιακή Συνταγή για Βαρβαρίτσα ! Το νηστίσιμο γλυκό που κάνουμε στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
Ελάτε να δούμε πως κάνουμε την παραδοσιακή συνταγή της Βαρβαρίτσας, την οποία κάνουμε για την Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας κάθε …
Ελάτε να δούμε πως κάνουμε την παραδοσιακή συνταγή της Βαρβαρίτσας, την οποία κάνουμε για την Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας κάθε …
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
Αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος από τον προηγούμενο που είχα δημοσιεύσει. Εκτός από το σιτάρι και τη ζάχαρη τα …
Μια συνταγή που προέρχεται από την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τρεις τουλάχιστον φιλικές …
Τα κόλλυβα είναι το πιο παρεξηγημένο γλύκισμα, ένα γλύκισμα ταμπού, γιατί οι περισσότεροι τα έχουμε συνδέσει με μνημόσυνα, συνεπώς με …
Σήμερα είναι Ψυχοσάββατο κ φτιάχνουμε ένα γλυκό πολύ υγιεινό και θρεπτικό, κόλυβα! ) Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα κόλυβα …
Επειδή το προηγούμενο Σάββατο τέλειωσα τα κόλλυβα με το στόλισμά τους λίγο πριν πάω στην εκκλησία το πρωί, δεν ήταν …
Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο. Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο, το Σάββατο …
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, …
Η συνταγή φαίνεται λίγο μακάβρια αλλά καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως γίνονται τα σωστά κόλλυβα. Προς ανάμνηση των …
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …