Galette de rois (Πίτα των βασιλιάδων ή αλλιώς αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα)
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Υπάρχουν πολλές συνταγές για την τέλεια πάστα φλώρα…Μοιράζομαι μαζί σας τη δική μου συνταγή, παρμένη από μία πολύ αγαπημένη φίλη …
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 600 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γραμ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά χτυπημένα 6 κρόκους …
Αφράτα και μυρωδάτα, λιώνουν απολαυστικά στο στόμα! 350 γρ. φυτίνη 150 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. ζάχαρη …
Ρολό με αφράτο παντεσπάνι και γέμιση μαρμελάδα σύκο.
Υλικά συνταγής για τη βάση 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive 150γρ. βούτυρο 50ml κονιάκ για την κρέμα 1 κουτί γάλα …
.Είναι μια συνταγή για DONUTS, από την Τσέχικη Ζαχαροπλαστική.
Ένα ιδιαίτερο γλύκισμα με πλούσια γεύση. Για την βάση 150 γραμμάρια βούτυρο τύπου Κερκύρας. 1/2 κούπα ζάχαρη. …
Στα πλαίσια της «οικιακής οικονομίας» με ό,τι αυτή σημαίνει, τα παξιμαδάκια λεμονιού της προηγούμενης εβδομάδας ανακυκλώθηκαν και έδωσαν ένα θαυμάσιο …
Την συνταγή την βρήκα στα παλιά τετράδια της μητέρας μου, εκεί που έγραφε τις δικές της συνταγές. Είναι εύκολη και …
Ζύμη πάστα φλώρα, κρέμα μπεσαμέλ γλυκιά και μαρμελάδα