ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ & ΚΡΕΜΑ ΖΑΧ/ΚΗΣ
Υλικά Παντεσπάνι 40 gr. αλεύρι φαρίνα 100 gr. ζάχαρη 4 αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1 βανίλια Σιρόπι 100 …
Υλικά Παντεσπάνι 40 gr. αλεύρι φαρίνα 100 gr. ζάχαρη 4 αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1 βανίλια Σιρόπι 100 …
Υλικά 1 λίτρο γάλα 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη 1 βανίλια 4 κρόκοι 80-100 γρ κορν φλάουρ 2 κ.σ βούτυρο Ανακατεύ…
Ένα νοστιμότατο και πολύ υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!…
Πως να φτιάξετε την πιο αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής !! Είναι τόσο ελαφριά που τρώγεται και σκέτη !!! Με αυτήν την …
Υλικά συνταγής 3 αυγά (175γρ.) 3 κρόκοι 1 λίτρο γάλα 250γρ. ζάχαρη 100γρ. κορν φλάουρ 100γρ. βούτυρο 2 λοβούς βανίλια
Μια υπέροχη και νόστιμη τάρτα και σχετικά ελαφριά, ειδικά μετά από ένα βαρύ τραπέζι. Επίσης, μιας και κοντεύει η μέρα …
Μια κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάχνεται σε 3 μόλις λεπτά; Και ποιός δεν θα ήθελε αυτή τη συνταγή! Ρίξτε μια ματιά!
Ένας από τους βασικούς «νόμους» της ζαχαροπλαστικής είναι ότι δεν πετιέται τίποτα από τα περισσευούμενα μίγματα και υλικά αλλά μπορούν …
Η σημερινή μου ανάρτηση είναι ειδικά αφιερωμένη σε μία φίλη, η οποία μου ζήτησε να δώσω την συνταγή για κρέμα …
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: 3 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. κορν φλαουρ 1/2 κούπα ζάχαρη 4 κρόκοι αυγών 2 κούπες βραστό …
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με φύλλο κρούστας, κρέμα από σιμιγδάλι και …
Η torta della nonna (τόρτα ντε λα νόνα), σε ελεύθερη μετάφραση “το γλυκό της γιαγιάς”, είναι ένα από τα πολύ …
400 γρ. νερό ¼ κ.γ. ζάχαρη ¼ κ.γ. αλάτι 200 γρ. βούτυρο Lurpak 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Εντάξει, το μπολ είναι οικογενειακό μέγεθος, αλλά αν θες να κρατηθείς, μοίρασε το και σε ατομικά! Έχεις έτοιμο τσουρέκι ή …
Η γνωστή σε όλους κρέμα ζαχαροπλαστικής ή crème patissière, γνήσια Γαλλίδα γεννημένη στην κουζίνα του Μεσαίωνα, είναι μία από τις …
Του Αγίου Βαλεντίνου αύριο και πολλοί από εμάς είμαστε σε αναζήτηση ιδεών για κάτι σπιτικό και νόστιμο. Έτσι εκτός από …
Σε κάθε περίπτωση, η κρέμα ζαχαροπλαστικής, αρωματισμένη στο άρωμα του λεμονιού, είναι μία πολύ καλή επιλογή, που θα ευχαριστήσει τους …
Η αφράτη creme patissiere (κρέμα ζαχαροπλαστικής), έρχεται από τη Γαλλία και έχει πολλές χρήσεις. Η βασική συνταγή που θα δούμε …
Σήμερα η κρέμα ζαχαροπλαστικής παίρνει σοκολατένια μορφή. Όλοι ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη κρέμα δεν έχει μεγάλο χρόνο συντήρησης γιατί η …