Ντολμάδες με λάπαθα και χοιρινό κιμά
Μια εξαιρετική συνταγή από ένα καλό φίλο της σελίδας! Τα λάπαθα είναι από τα πιο συνηθισμένα γιαχνόχορτα στην Κρήτη αλλά …
Μια εξαιρετική συνταγή από ένα καλό φίλο της σελίδας! Τα λάπαθα είναι από τα πιο συνηθισμένα γιαχνόχορτα στην Κρήτη αλλά …
Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι …
Με το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Το χρησιμοποιούμε ως κύριο υλικό σε πολλές συνταγές. Μια απ’ αυτές είναι …
Το πιο αρωματικό φρικασέ της εποχής! Επιτέλους έχουμε άφθονα χόρτα! Μια γαλατσίδα, 1-2 ασκολύμπροι, 3-4 παραπάνω αγριοπρασάκια, 5-6 καυκαλίθρες …
Κάτι σαν τάρτα μάραθου… Η ιδέα της προσθήκης λουκάνικου στην πίτα μου είναι η συριανή νότα στη συνταγή μου.
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο «κιχι» alfa 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό χόρτα γλυκά (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια …
200 γρ. φασόλια χάντρες 2 κλωνάρια θυμάρι 1 δαφνόφυλλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο …
1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα 1 πράσο κομμένο σε φέτες 1 ξερό κρεμμύδι …
4 καθαρισμένες σουπιές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, χοντροκομμένα 1 κιλό …
Αρωματικό πιάτο εποχής! Τα χόρτα ήταν πολλά και αρωματικά. Μαγειρεύουμε αυτά τα χόρτα (πιτόχορτα τα λέμε ή γιαχνερά) με χοχλιούς, …
Δοκιμασμένη συνταγή με καταγωγή από Θεσσαλία (οι απόψεις διχάζονται αν είναι από Καρδίτσα ή Τρίκαλα).Η πίτα ονομάζεται πλαστός (γιατί γινόταν …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …
Η στριφτόπιτα, όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια παραλλαγή της κλασικής χορτόπιτας, που την φτιάχνουνε περισσότερο στην ορεινή …
Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της χορτόπιτας, αφού από πάνω δεν έχει καθόλου φύλλο. Ιδανική για όποιον δεν ξέρει …
Αυτή είναι η πίτα, που την έχω συνδέσει απόλυτα με τη γιαγιά μου. Την έχω στο μυαλό μου να τη …
Κρέας λουκούμι με μαρουλάκι
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα -1½ κιλό αρνάκι η μοσχάρι κομμένο σε μερίδες -500 γραμ μαρούλι -500 γραμ. λάπαθα -λίγες καυκαλίθρες …