Karpatka !!!
Ένα σύννεφο από ελαφρύ φύλλο που γίνεται στον ατμό και μία ντελικάτη κρέμα όλο γλύκα !!!
Ένα σύννεφο από ελαφρύ φύλλο που γίνεται στον ατμό και μία ντελικάτη κρέμα όλο γλύκα !!!
Mille-feuille……… με καραμελωμενο φυλλο σφολιατας…..
Υλικά συνταγής 2 φύλλα σφολιάτα ψυγείου άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα για την κρέμα 3 αυγά (175γρ.) 3 κρόκοι 1 …
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο σφολιάτα ( 2 φύλλα ανά συσκευασία) 700 ml φρέσκο γάλα 300 ml κρέμα γάλακτος 160 γρ. ζάχαρη …
Υλικά – 1 πακέτο σφολιάτα – 700 γρ. φρέσκο γάλα – 300γρ. κρέμα γάλακτος – 160 γρ. ζάχαρη – 2 …
1 φύλλο σφολιάτας 90 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών 2 αβγά 100 γρ. χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι 125 …
ζύμη σφολιάτας για 1 κιλό ζύμης 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(375γρ. ακριβώς) 500γρ βούτυρο γάλακτος lurpak 1 1/4 …
Ένα γευστικό γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους! 2 μικρές συσκευασίες μπίσκοτα OREO (με κρέμα βανίλιας) 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) …
1 πακέτο σφολιάτα 700 γρ. φρέσκο γάλα 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 160 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 6 κρόκοι …
Επειδή ως γνωστόν είμαι λάτρης του πολύ εύκολου και συγχρόνως νόστιμου, θα σας πω πως φτιάχνω αυτά τα νόστιμα μιλφεϊγάκια. …
Την ιδέα την είχα αλλά για να καταφέρω να την εφαρμόσω έψαξα το αγαπημένο μου βιβλίο με σοκολατένια γλυκά του …
Υλικά για κρέμα ζαχαροπλαστικής(συνταγή Παρλιάρου) 350 γρ. φρέσκο γάλα 150 γρ. κρέμα γάλακτος 80 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 3 κρόκοι …
Ένα πλούσιο γλυκό και στο μάτι και σε θερμίδες, ναι…αλλά η φιλοσοφία είναι ότι δεν φτιάχνουμε κάθε μέρα γλυκά, οπότε …
Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Και δεν είναι λίγοι!!!
Δεν γίνετε πάρτυ τουλάχιστον στο σπίτι μου και παλιότερα στην μαμά μου χωρίς αυτό τον κορμό… Όταν η κυρία Βέφα …
Από τον Chef Patissier Δημήτρη Οικονομίδη Ημερομηνία προβολής 07/02/13 – ΥΛΙΚΑ Για την κρέμα: 340 γρ. λευκή σοκολάτα 35 γρ. …
Το μιλφειγ ειναι ενα γλυκο γαλλικης προελευσης και προερχεται απο τη γαλλικη λεξη mille-feuille που σημαινει χιλια φυλλα λογω της …