Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή!
Υλικά 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 κούπες τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο 300 γρ. ζάχαρη 400 γρ. μαργαρίνη 8 αβγά 2 …
Υλικά 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 κούπες τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο 300 γρ. ζάχαρη 400 γρ. μαργαρίνη 8 αβγά 2 …
Το στρούντελ είναι ένα δημοφιλές γλυκό γερμανικής και αυστριακής προέλευσης με βάση το χειροποίητο φύλλο και τη γέμιση. Μιας και …
Η εποχή των Χριστουγέννων, είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένη με παραδοσιακά γλυκά και όχι μόνο. Μπακλαβάδες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και …
Υλικά Για την βάση 100 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη 300 γρ. αλεύρι 1 αυγό 50 …
6-8 φύλλα κρούστας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους 125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη …
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1-2 αβγά 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 120 …
Μια υπεροχη ταρτα τοσο σε γευση οσο και σε εμφανιση ετοιμη να σταθει στο γιορτινο τραπεζι σας. Απολαυστε την !!!
Υλικά 6 αχλαδιά ώριμα Για το σιρόπι 2 1/2 κούπες νερό 2 ξυλάκια κανέλας 1 λεμόνι (και την Φλούδα του) …
Για την σημερινή μέρα, ελάτε να σας κεράσουμε γλυκάκι καραμελοσοκολατένιο!Τραγανή σοκολατένια βάση, καραμέλα, και σοκολάτα πάνω από όλα!Γλυκάκι σπέσιαλ για …
Για σήμερα ετοιμάσαμε μια πίτα με απίθανη γεύση και μοναδικό άρωμα!!Στην όψη θυμίζει λίγο την αναποδογυριστή μηλόπιτα μιας και η …
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή κλασική 125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. μαργαρίνη 125 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια σε σκόνη 2 …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη ζύμη: 100 γρ. αλεύρι 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο …
Υλικά Γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Σιμιγδάλι χοντρό 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού …
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Αμύγδαλα 2 φλιτζάνια του τσαγιού Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ …
Πίτα-κέικ που μοιάζει λίγο με την φανουρόπιτα σε γεύση αλλά ΔΕΝ είναι νηστίσιμη.
Μια πίτα-κέικ που μοιάζει λίγο με την Φανουρόπιτα. 3 φλ. φαρίνα, 1 κ. γλ. αλάτι, 1 βανίλια, 1 κ. γλ. …
Η τόρτα Μπαρότσι (torta Barozzi) ειναι ενα φημισμένο γλυκακι απο την Vignola, μια κωμοπολη στην επαρχία της Μόντενα (Emilia – …
Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό. Υλικά 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 και μισό κούπα τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο 300 γρ. ζάχαρη 400 …
Κερνάμε γλυκάκι… υγιεινά κολασμένο! Κολασμένο, λόγω σοκολάτας. Υγιεινό, γιατί έχει τέτοια υλικά που η θρεπτική τους αξία είναι σαφώς αδιαπραγμάτευτη….
Αν, λοιπόν, κι εσείς λατρεύετε τα σιροπιαστά γλυκά με φύλλο κρούστας δεν έχετε παρά να φτιάξετε το φύλλο (ΕΔΩ) ή …