Λυχναράκια ή καλτσούνια
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
Νόστιμη πλούσια πίτα για το τραπέζι της Κυριακής ή της γιορτής.
Επειδή η αλήθεια είναι ότι τα γλυκά ψυγείου δεν «μυρίζουν» ακόμη, προτιμήσαμε για σήμερα ένα γλυκό ρολό με ανοιξιάτικες φράουλες …
Το πρώτο κομμάτι το φάγαμε όλοι καυτό, με τα τυριά του και το βούτυρο ακόμα λιωμένα. Το δεύτερο κομμάτι το …
Το φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μια υπέροχη θήκη για γλυκές ή αλμυρές πίτες. …
Υλικά Για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι 1 κουταλιά ξύσμα …
Είχε πέσει στη ματιά μου αυτή η τάρτα με την κολοκύθα και σκέφτηκα να την προσαρμόσω σε προϊόντα αυτής της …
Παραδοσιακή συνταγή που συναντούμε κυρίως στο πασχαλινό τραπέζι. Γίνεται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με παραλλαγές. Συνήθως, αξιοποιούν το …
Κις με καπνιστό χοιρινό και πράσα Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 2 πράσα σε ροδέλες 60 γρ. μαργαρίνη 100 ml. κρασί …
Υλικά Μείνμα για μπισκότο; 4 ασπράδια, 150 γρ, ζάχαρη, 6 κρόκοι αυγού 1 φακ. βανίλια, ξύσμα από 1 λεμόνι, 75 …
Κανείς δεν θα πιστεύει ότι τις φτιάξατε και δεν τις αγοράσατε! Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 200 γρ. φέτα 1 κεσεδάκι …
Υλικά 6 χοντρά κολοκυθάκια περίπου 13 εκ. 25 γρ. ψίχα ψωμιού, μαλακωμένη σε 2 κουταλιές γάλα 125 γρ. τυρί Ρικότα …
Υλικά: Για τη ζύμη : 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά, 50 γρ. βούτυρο, 1 κουτ.γλ αλάτι, …