Κανταίφι
Υλικά: 1/2 κιλό κανταίφι 400 γρ καρύδια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο 2 κ.σ. …
Υλικά 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια κανέλα 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή 1 κουταλιά γαρίφαλο …
Υλικά Συνταγής μας 450 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το φύλλο 200 γρ. φιστίκι αιγίνης χοντροκομμένο (για …
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έφτιαξα μια ωραία πουτίγκα με κρουασάν βουτύρου, γεμισμένα με σοκολάτα αμυγδάλου γάλακτος. Μια γλυκιά και …
Δεν έχετε φάει παρόμοιο.. ή το έχετε χρυσοπληρώσει.. Εδώ όλα τα μυστικά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Παραδοσιακή συνταγή σε μία υγιεινή βερσιόν!!!
500 γραμ. φύλλο μπακλαβά 250 γραμ. καρυδόψιχα 250 γραμ αμυγδαλοψιχα (την οποία έχουμε καβουρντισει) 4 κουταλιές σουπας ζάχαρη ξύσμα λεμονιού …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ 250 γρ. Αλεύρι 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι χοντρό 4 αυγά 1 κρόκο 75 γρ. …
Υλικά 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα 1 κ.σ. κανέλλα 3 φρυγανιές τριμμένες 1 φλ. …
Υλικά 1 κουτί καταίφι (500 γραμμάρια) 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα ( 300 γραμμάρια ) 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 1/4 φλιτζανιού …
Το μαχαίρι σπάει την καστανή κρούστα και βυθίζεται απαλά στην κιτρινωπή, λεμονάτη κρέμα. Το σιρόπι ξεχειλίζει δημιουργώντας μια μικρή, ολόγλυκη …
Υλικά Για την κρέμα 170γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε τρία μέρη (50+50+100 γρ. ) 500γρ. κρέμα γάλακτος 500γρ. …