Παστουρμαδόπιτα Πολίτικη (Πίτα Καισάρειας)
Αγαπημένη παιδική γεύση που ήθελα καιρό τώρα ν’ αναπαράγω. Για την επιτυχία της παστουρμαδόπιτας (ή πίτα Καισάρειας) παίζει ρόλο η …
Αγαπημένη παιδική γεύση που ήθελα καιρό τώρα ν’ αναπαράγω. Για την επιτυχία της παστουρμαδόπιτας (ή πίτα Καισάρειας) παίζει ρόλο η …
Καλημέρα σε όλους. Ναι ναι μη γελάτε, πίτσα με παστουρμά. Μια ιδιαίτερη γεύση αρκεί να μην το παρακάνουμε και διατηρούμε …
Υλικά Αυγά 6 τεμ Παστουρμάς 4 φέτες ψιλοκομμένες Πατάτες 4 κομμένες σε καρέ Κασέρι 100 γρ τριμμένο Βούτυρο 1 κουταλιά …
Υλικά για 4 άτομα: 2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια 200 γρ. (καθαρό βάρος, 2 συκευασίες) …
Υλικά Σπανάκι 1 κιλό Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 τεμ ψιλοκομμένα Κασέρι 300 …
ΖΥΜΗ 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 1 αυγό 5 γρ. αλάτι νερό κρύο όσο …
Έρχεται απ’ την ανατολή και την πατρίδα του Αϊ Βασίλη -για το δικό μας ημισφαίριο τουλάχιστον. Η πίτα Καισαρείας ή …
Το Καλτσόνε είναι μία πίτσα από αφράτο ζυμάρι που διπλώνεται στη μέση, για να κλείσει και να προστατεύσει τη γέμισή …
Υλικά Παστουρμάς – 300 γρ σε λεπτές φέτες Φύλλο κρούστας – 300 γρ Αυγά – 5 Γάλα – 1 φλυτζάνι …
Η λέξη πεϊνιρλί προέρχεται από την τουρκική λέξη peynirli που σημαίνει “με τυρί” (η λέξη peynir σημαίνει τυρί στα τουρκικά). …
Για τη ζύμη: -1 κιλό αλεύρι σκληρό -45γρ. νωπή μαγιά -1 κ.γ. αλάτι -2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο -150 ml φρέσκο γάλα …