ΣΑΛΙΑΡΙΑ
Σαλιάρια σημαίνει σαλιγκάρια στην κοζανίτικη διάλεκτο, και μάλιστα για την ακρίβεια γυμνοσάλιακες, και το γλυκάκι πήρε αυτήν την ονομασία λόγω …
Οι κατάδες, αν δεν ξέρεις, ούτε που σου πάει στο μυαλό τι μπορεί να είναι! Σίγουρα η πρώτη σκέψη σου …
Υλικά Ελαιόλαδο 2 1/2 ποτήρια του νερού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό …
Το αλκερμές (alchermes), ειναι ενα λικερ με πολυ χαρακτηριστικο εντονο κοκκινο χρωμα, που οφειλεται στο οτι περιεχει το κρεμέζι ως …
Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε στα γλυκά του κουταλιού, τα σιροπιαστά του ταψιού αλλά και σε ποτά. Ανάλογα που θα το …
Για την κρέμα: 8 ποτήρια γάλα 10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ( πολύ γεμάτες) 8 κ.σ. ζάχαρη 2 βανίλιες …
Παλιά κρητική συνταγή, σύμφωνα με την οποία γευστικοί ξηροί καρποί και μπαχαρικά τυλίγονται μέσα σε ένα χονδρό φύλλο από ζυμάρι …