καρυδόπιτα με σοκολάτα και γλασο
Υλικά 220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης 20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι) 1/2 κ αλάτι 1 κ …
Υλικά 220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης 20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι) 1/2 κ αλάτι 1 κ …
Έχω αλλεργία στα καρύδια. ‘Η για να είμαι ακριβής είχα αλλεργία στα καρύδια όταν ήμουν μικρή και συνεχίζω να μην …
Η καλοκαιρινή εκδοχή της καρυδόπιτας, είναι ένα πολύ ωραίο, σχετικά ελαφρύ, σιροπιαστό γλυκό, με λιγότερο καρύδι από την κανονική και …
Με ασπρισμένα αμύγδαλα σας έφτιαξα κι εγώ αυτό το υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, με τη γεμάτη υφή και την εορταστική εμφάνιση. …
Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη πορτοκαλένια με κανέλα μια παμπάλαιη συνταγή! Υλικά Για το χωριάτικο φύλλο: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Το μιλιάτσο (migliaccio) είναι ένα γλυκό που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Valle Caudina (περιοχή της επαρχίας Campania, δηλαδή της Νάπολι) …
Για σήμερα, λοιπόν, μια λεμονόπιτα που σκάρωσα από το τίποτε και βασίστηκε στη συνταγή μιας παλιότερης γαλατόπιτας αλλά με αρκετές …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη ζύμη: 100 γρ. αλεύρι 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο …
Καρυδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια! 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. αλεύρι μαλακό 40 γρ. κακάο 2 κουταλάκια …
Μικρές ροδοκόκκινες, ατομικές τάρτες, με φράουλες και μήλο, μέσα σε ένα τραγανό και απίστευτα μπισκοτένιο ζυμάρι πολύ αρωματικό, χάρις στα …
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Βούτυρο ή μαργαρίνη 150 γρ Γάλα 3-4 φλιτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού …
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. αλεύρι μαλακό 1&1/2 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο 30 γρ. κακάο 2 βανίλιες 7 …
Από τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες. Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας …
Υλικά 5-6 φύλλα κρούστας 1,2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. βούτυρο γάλακτος …