Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι
Αρωματικά και γευστικότατα!
Αρωματικά και γευστικότατα!
Για την ιστορία της βασιλόπιτας έχω γράψει εδώ πριν χρόνια.Το έθιμο απαιτεί ένα παρασκεύασμα γλυκό κυρίως, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, …
Κι επειδή ξέρω πόσο αγαπάτε και εμπιστεύεστε το “βουτυρόμελο” και μένα, φέτος μη κοιτάξετε αλλού, φτιάξτε αυτή τη πεντανόστιμη, αφράτη …
Θα σας αποχαιρετήσω με τη φετινή βασιλόπιτα! Ένα κλικ από αρώματα εσπεριδοειδών συν την ιδιαίτερη γεύση των φουντουκιών. Ένα εύκολο …
Για ένα ταψί μήκους 30cm x25cm Υλικά: 4 αυγά 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι 250γρ flora με extra βούτυρο …
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τη συνήθεια που μας ήλθε από την Ευρώπη, κόψαμε μια πρωτότυπη παραλλαγή της παραδοσιακής …
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ ΥΛΙΚΑ 1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1/2ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 1/2 ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΞΥΣΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ …
υλικά για 2 κιλά Για το σιρόπι: 400 ml νερό 600 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 μανταρίνια, κομμένα στα 2, με …
Το μανταρίνι δίνει άρωμα και χρώμα σε αυτή την πρωτότυπη παραλλαγή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα βάλουμε όσο χρειασθεί) 1 φλυτζάνι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 …