Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (hunkar begendi)
www.cretangastronomy.gr
Υλικά Α. Για το κοκκινιστό μοσχαράκι: 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε μερίδες μεγέθους μεγάλου λουκουμιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 …
Υλικά Α. Για το κοκκινιστό μοσχαράκι: 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε μερίδες μεγέθους μεγάλου λουκουμιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 …
Υλικά (για τας κεμπάπ) 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά (σε θερμοκρασία δωματίου) * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές …
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια ή κύβους Για την σάλτσα -4 κουτ. …
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.
Στην Πόλη το ονόμασαν χουνκιάρ μπεγιεντί, δηλαδή «το προτιμώμενο του παλατιού». Μην αναρωτιέστε γιατί, δοκιμάστε το!
Ποιος δεν το γεύτηκε και δεν ξετρελάθηκε! Κρεμώδης σάλτσα μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Βγάλτε το στα τραπέζια σας να ξετρελαθούν …