Ανθάκια κι αμπελόφυλλα γεμιστά – τα κρητικά ντολμαδάκια
Τα ανθάκια, οι αθοί, οι αθουλένιοι, δηλαδή οι κολοκυθοανθοί είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της Κρήτης, συνήθως γεμιστοί με ρύζι, μαγειρεμένοι …
Τα ανθάκια, οι αθοί, οι αθουλένιοι, δηλαδή οι κολοκυθοανθοί είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της Κρήτης, συνήθως γεμιστοί με ρύζι, μαγειρεμένοι …
Αγαπημένο θρεπτικό φαγητό, πολύ συνηθισμένο εδώ, και γεμάτο από βιταμίνες. Ε, τόσα λαχανικά που έχει, αποτελεί ένα σούπερ βιταμινούχο-υγιεινό -θρεπτικό …
ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη κατσαρόλα 1kg κιμά μοσχαρίσιο ή και ανάμικτο1 χούφτα ρύζι καρολίνα για κλασσικό στυλ, εγώ πλέον βάζο …
Ντολμάδες με φύλλα βασιλικού:μια πρωτότυπη αρωματική προσθήκη στους κλασικούς αθουλένιους ντολμάδες. Παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά βασιλικό στην κουζίνα μου, …
Υλικά20 κολοκυθανθοι20 αμπελοφυλλα25 κουταλακια ρυζι 2 κρεμμυδια τριμμεναμαραθο,μαιντανο,δυοσμο,βασιλικο2 ωριμες ντοματες τριμμενεςλιγη ριγανη,αλατι πιπερι1 φλυτζανι τσαγιου λαδι Εκτέλεσηκαθαριζω προσεκτικα τους ανθους …