ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ)
Χιουνκάρ μπεγιεντί (μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας)Χιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή …
Χιουνκάρ μπεγιεντί (μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας)Χιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή …
Υλικά (για τας κεμπάπ) 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά (σε θερμοκρασία δωματίου) * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές …
Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε… ΥΛΙΚΑ: 1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ …
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το hünkâr beğendi! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας …
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια ή κύβους Για την σάλτσα -4 κουτ. …
Η ιστορία του χουνκιάρ μπεγεντί ξεκινάει από την Αναστασία (περ. 1589 –1651), κόρη παπά απο την Τήνο που στα 15 …