Μπακλαβαδάκια με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
Το στρούντελ είναι ένα δημοφιλές γλυκό γερμανικής και αυστριακής προέλευσης με βάση το χειροποίητο φύλλο και τη γέμιση. Μιας και …
6-8 φύλλα κρούστας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους 125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη …
Σιροπιαστός, αρωματικός, τραγανός, μελωμένος, εμπνευσμένος από ένα λάτρη του παραδοσιακού αυτού γλυκού. Εκείνος μου περιέγραψε την έμπνευσή του κι εγώ …
1 συσκευασία φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa 1/2 φλ. σησαμέλαιο 300 γρ. Μακεδονικό ταχίνι ολικής αλέσεως 4 κ.σ. γεμάτες, μέλι …
Υλικά Φύλλο κρούστας 250 γρ Χαλβάς σοκολάτας 250 γρ Αμύγδαλα 50 γρ τριμμένα Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 12 φύλλα) 10-15 βερίκοκα αποξηραμένα 10-15 δαμάσκηνα αποξηραμένα 3κουτ. σούπας σταφίδες 150γρ. Μακεδονικός Χαλβάς 2κουτ. …
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Χαλβάς 300 γρ. Μήλα 2 τεμ Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι …
Τα μηλοπιτάκια αποκτούν μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση με την προσθήκη του χαλβά!